Donacije

Studio Laniste okuplja grupu entuzijasta iz Hrvatske i inozemstva čiji je cilj stvarati i promovirati neovisnu umjetnost. Istraživanje i razvoj ovog projekta provodi tim kojeg od 2006. godine vodi hrvatski skladatelj Slaven Petrić, a kasnije se kroz svoj rad pridružuju i umjetnici i prijatelji kao što su fotograf i arhitekt Ranko Tintor Fiko, producentica Marija Capan Mare, slikar Lovro Lapuh, koreografkinja i flamenco umjetnica Sali Saška Šašić, studijski tehničar i voditelj radija Studio Laniste Mathew Flower, flamenco gitarist Jorge Canda Neira te mnogi drugi.

Kako bi umjetnost bila neovisna i neopterećena aktualnim štetnim trendovima koji umjetnost žele predstavljati kao proizvod u Studiju Laniste smatramo kako je za poticaj slobodnog umjetničkog izražavanja potrebna i financijska stabilnost. Umjetnost nije proizvod za široke mase, već bezvremensko kulturno dobro i stoga ne smijemo dopustiti da organizacije koje imaju moć distribuirati umjetnička djela na taj način diktiraju trendove, već da trendove postavljaju umjetnici svojim komercijalno neopterećenim vizijama.
To je razlog zbog kojeg želimo izgraditi zajednicu umjetnika koji se financiraju isključivo potporom društva, koja ima svoj neovisni medijski prostor i koja će umjetnicima koji to žele omogućiti potpunu slobodu izražavanja, pomoći im u predstavljanju svojih djela i naposljetku nastojati omogućiti dostojanstven život.

Kako bi realizirali ovaj dugoročni projekt, osmislili smo “mecenski” sustav potpora u kojem mogu sudjelovati pojedinci (mecene), a u posebnim slučajevima, tvrtke i organizacije. Zauzvrat ne nudimo marketinški prostor, niti zlatne, srebrne i brončane sponzorske ugovore. Svakog mecenu informiramo o najnovijim umjetničkim radovima, akreditiramo i pozivamo na izložbe i druženja, dopuštamo sudjelovanje u kreaciji – a svi skupa sudjelujemo u postavljanju umjetnosti  i njenih tvoraca na nivo koji zaista i zaslužuju.

 

U što ulažemo vašu potporu:
– razvoj zajednice neovisnih umjetnika i produktivnost
– tehnološku infrastrukturu
– ljudske resurse
– organizaciju izložbi, projekcija i različitih kulturnih događanja
– potporu umjetničkom stvaralaštvu
– promidžbu umjetničkih djela
– promidžbu mecena kao pojedinaca i organizacija koji podržavaju razvoj neovisne umjetnosti
– razvoj neovisnih medija za promidžbu umjetnosti (internet portal, radio  stanica, televizija)
– promidžbu zajednice

Jednostavan sustav za uplatu potpora je u nastavku.

Ukoliko potporu želite dati u nekom drugom obliku, molimo da nas kontaktirate.

Budi i ti mecena neovisne hrvatske umjetnosti.
Other Amount:
Upišite vašu e-mail adresu ili adresu vaše internetske stranice: